Mănâncă atunci când trebuie să mănânci pentru a-ți potoli foamea, dar alege cu înțelepciune.

Mănâncă atunci când trebuie să mănânci pentru a-ți potoli foamea, dar alege cu înțelepciune.

Mănâncă atunci când trebuie să mănânci pentru a-ți potoli foamea, dar alege cu înțelepciune.

În loc să facă oamenii vinovați de greutatea lor, spune Foster, într-un interviu cu WebMD, medicii pot ajuta pacienții să învețe ceea ce trebuie să știe pentru a dobândi controlul asupra obiceiurilor lor alimentare și comportamentelor legate de alimente.

"Le spunem mult pacienților acest lucru: este vorba de aptitudini, nu de voințe. Nu cred că oamenilor care merg la dietă le lipsește puterea de voință, doar că le lipsesc abilitățile de a mânca mai puțin și de a se mișca mai mult într-o societate care îi învață să facă exact invers. Este doar un set de abilități diferit, la fel ca să înveți să cânți la pian sau să conduci o mașină," Foster spune WebMD.

O abilitate pe care o recomandă este să notezi ceea ce mănânci, cât de mult mănânci și timpul în care îl mănânci. Acesta este un instrument surprinzător de puternic care poate ajuta oamenii să identifice modelele de dietă și zonele cu probleme. În studiile de cercetare în care pacienții obezi sunt rugați să țină un jurnal alimentar, dar să nu schimbe nimic din ceea ce fac, 80% încă pierd în greutate în prima săptămână, spune Foster.

De asemenea, îi sfătuiește pe pacienți să aibă așteptări realiste cu privire la ceea ce este posibil și ceea ce este practic. Chiar și cele mai bune, cele mai multe programe științifice de slăbire desfășurate în centrele academice au ca rezultat o pierdere în greutate medie de 8% până la 10% pe o perioadă de șase luni, cu o revenire medie în greutate de aproximativ 33% după un an, spune Foster.

Dar chiar și o scădere relativ mică a greutății corporale poate face o mare diferență în sănătate. Într-un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Northwestern pe mai mult de 3.200 de persoane care erau expuse riscului de a dezvolta diabet de tip 2, un program de modificare a stilului de viață cu scopul de a pierde în greutate cu 7% a redus riscul ca participanții să dezvolte diabet cu aproape 7%. 60%. Pierderea în greutate a fost aproape de două ori mai eficientă decât medicamentele în prevenirea diabetului în acest studiu,

"Ceea ce spune acest lucru este că o mică pierdere în greutate merge mult," spune Fosters.

WebMD Clinica de Pierdere în Greutate-Caracteristică Examinat de Brunilda Nazario, MD la 24 martie 2004

Surse

SURSE: Gary D. Foster, PhD, Universitatea din PennsylvaniaFacultatea de Medicină, Philadelphia. Foster, GD. "Medicii primariAtitudini despre obezitate și tratamentul acesteia," Cercetarea obezității, 2003.Brownell K și Puhl R. "Stigmatizarea și discriminarea în managementul greutății șiobezitate," Jurnal Permanent, Vara 2003. Molitch ME. "TheProgramul de prevenire a diabetului zaharat și implicațiile sale globale," Jjurnal alSocietatea Americană de Nefrologie, iulie 2003.

© 2004 WebMD, Inc. Toate drepturile rezervate.

Sherry știa că venise momentul să facă ceva în privința problemei ei cu greutatea de-a lungul vieții. Diabetul de tip 2 apare în familia ei. Se temea că era doar o chestiune de timp înainte de a fi diagnosticată și ea — cu excepția cazului în care a slăbit ceva.

Nu numai atât, dar o dor genunchii tot timpul. Ea a fost lăsată în urmă în drumeții și excursii la schi și nu a putut face vizite la fața locului pentru munca ei de voluntariat. Și acest nativ din Colorado era trist că nu a putut juca în frumoșii Munți Stâncoși!

În septembrie 2003, ea naviga pe WebMD, a făcut turul Clinicii de Slăbit și ceva a făcut clic.

"În loc de așteptarea mea obișnuită până luni pentru a începe o nouă dietă, am decis să mă înscriu și să încep noua mea viață a doua zi dimineață," spune Sherry, "și a fost magic."

Ea nu deținea un cântar în acel moment, dar presupune că greutatea ei inițială a fost de 312 de lire sterline. Ea a slăbit puțin mai mult de patru kilograme în fiecare lună. Acum, 18 luni mai târziu, ea a scăzut la 237 de lire sterline și tot mai mult.

"Mă simt absolut incredibil și am o nouă închiriere de viață," ea spune. "Coaforul meu spune că părul meu este mai sănătos, pielea mea arată mai bine; Pot să mă potrivesc pe un scaun de avion fără centură de siguranță și, cel mai bine, durerea de genunchi a dispărut!"

S-a întors la drumeții și la schi – și nimeni nu o lasă pe Sherry în praf. Luna trecută, a concurat la o cursă de schi 5K și s-a descurcat foarte bine. Să te gândești că acum un an și jumătate o cursă de schi nu era altceva decât un vis!

Plecat pentru totdeauna

Fiind supraponderală toată viața, Sherry a avut unele lovituri și rateuri de dietă. În 1985, ea a scăzut la 156 de lire sterline. Dar "L-am pierdut pentru un eveniment, nu din motivele corecte și mi-am recăpătat toată greutatea," ea spune.

De data aceasta, spune ea, pierderea în greutate este definitivă. Care este diferența?

Clinica de pierdere în greutate "mă ajută să fac pași trepți și să fac mici schimbări adaptându-mă la stilul meu de viață," ea spune.

A continuat

Sherry, care lucrează ca coordonator de sisteme financiare, spune că nu mai este "consumator de stres." În aceste zile, ea se umple cu alimente și legume bogate în fibre. Biscuiții Graham îi satisfac pofta de dulce și nevoia ei de o gustare de după-amiază.

De asemenea, se bucură "capacitatea de a fi implicat în comunitate în mod anonim, fără a fi nevoie să meargă la întâlniri. Mi-a fost rușine când am participat la întâlniri de grup cu alte programe de dietă și nu am vrut să fiu presat în schimbări radicale pentru pierderea rapidă în greutate."

Ea își înregistrează cu fidelitate mesele și gustările și apreciază căsuțele de selectare rapide și ușoare care o ajută să rămână pe drumul cel bun. Când călătorește, își ia o copie tipărită a jurnalului pentru a o ajuta să rămână vigilentă cu privire la planul ei de alimentație.

Și ea a făcut din exercițiu un mod de viață.

"Mă trezesc la 5 dimineața pentru a mă încadra în antrenament," ea spune. "Ridic greutăți de câteva ori pe săptămână, fac antrenamente cinci-șase zile pe săptămână și fac drumeții lungi sau merg la schi pentru a-mi face exerciții regulate."

Secrete pentru succes

Fiind unul dintre membrii de lungă durată ai Clinicii de Slăbit, Sherry oferă aceste sfaturi colegilor membri:

Utilizați lista echivalentă pentru a afla despre toate opțiunile alimentare diferite pe care le aveți. Fii fanatic în a înregistra tot ce mănânci în jurnalul tău. Cere ajutor și sfaturi. Nu fi timid! Mănâncă atunci când trebuie să mănânci pentru a-ți potoli foamea, dar alege cu înțelepciune. Faceți ca programul să funcționeze pentru dvs.

Sherry este un model pentru pierderea lentă și constantă în greutate. Ea și-a modificat alegerile alimentare, se angajează să facă exerciții fizice regulate și și-a îmbunătățit deja dramatic sănătatea. Noul ei stil de viață îi va permite să continue să piardă și, odată ce și-a atins obiectivul, să-și mențină noua greutate.

Ține tot așa, Sherry!!!

Nume: Sherry Vârstă: 48 Înălţime: 5’7" Slăbit: 75 de lire sterline în 18 luni în programul WebMD Weight Loss Clinic

Prima operație de slăbire la care a fost supus Garrick Pedersen aproape l-a ucis.

Medicii i-au plasat o bandă elastică în jurul stomacului lui Pedersen, chiar sub esofag, pentru a limita cantitatea de alimente pe care acesta ar putea să mănânce. Pedersen, care cântărea aproape 300 de kilograme, a început să slăbească aproape imediat după operație.

"am fost nespus de bucuros," spune Pedersen, 52 de ani, un avocat din zona Golfului San Francisco. "M-am simțit mai bine. arătam mai bine." În plus, porții foarte mici de mâncare l-au lăsat să se simtă sătul.

Apoi au venit probleme. Pedersen a simțit dureri abdominale ascuțite și a fost dus de urgență la o operație. Banda din jurul stomacului lui alunecase, amenințând să oprească circulația. Dacă ar fi așteptat mult, ar fi putut muri. Banda a fost îndepărtată în siguranță, dar Pedersen a început să-și recapete rapid în greutate.

"am fost devastat," iși amintește. "Nu era doar o chestiune de a dori să nu fiu grasă, deși asta conta cu siguranță pentru mine. Există probleme grave de sănătate asociate cu obezitatea, ceea ce am fost. Și am avut deja multe dintre ele. Eram tratat pentru diabet. Șoldurile și genunchii mi se deteriorau. Tensiunea mea era prea mare. Obezitatea avea să-mi scurteze viața aproape sigur. Și când ai doi copii mici, e greu să te gândești la asta."

Deci, la mai puțin de un an mai târziu, Pedersen a fost din nou în spital, fiind supus unei alte operații de slăbit. De data aceasta, chirurgii i-au ocolit o mare parte a stomacului și i-au eliminat o întindere a intestinelor, operație numită bypass gastric. La trei luni de la a doua operație, Pedersen a slăbit peste 45 de lire sterline, suficient încât oamenii să-l oprească pe stradă pentru a spune cât de grozav arată.

Chirurgie de pierdere în greutate: soluții drastice la o problemă drastică

Pedersen nu este singurul care recurge la o intervenție chirurgicală de slăbire drastică pentru a pierde kilograme. Din ce în ce mai multe persoane supraponderale și obeze apelează la chirurgia bariatrică, așa cum se numesc aceste proceduri de slăbire. Potrivit unui raport din 2005 publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, numarul de operatii bariatrice a crescut de sapte ori in doar cinci ani – de la 13.365 de operatii in 1998 la 102.177 in 2003. Rezultatele sondajului arata, de asemenea, o crestere abrupta a numarului de barbati care opteaza pentru o interventie chirurgicala de pierdere in greutate.

A continuat

De când abordările chirurgicale pentru tratarea obezității au fost întreprinse pentru prima dată în anii 1970, acestea au fost controversate. Dacă problema este că persoanele obeze mănâncă prea mult, tăierea unor părți din stomac și intestine pentru a le face să mănânce mai puțin pare o soluție extremă.

"Dar adevărul este că dieta și alte intervenții ale stilului de viață pur și simplu nu funcționează foarte bine pentru majoritatea oamenilor," spune Edward Livingston, MD, chirurg la Southwestern Medical School din Dallas și șef de chirurgie bariatrică pentru sistemul național de afaceri al veteranilor. "Iar pentru persoanele care sunt obeze, aproape întotdeauna eșuează." A continua să prescrie tratamente despre care s-a dovedit în mod repetat că eșuează este pur și simplu un medicament rău, insistă el.

De fapt, încercările timpurii de intervenție chirurgicală de slăbire nu au funcționat deloc bine. Ei aveau riscuri grave de infecție și deces. Dar acum, chirurgii au rafinat două abordări de bază, spun experții, bandarea gastrică și operația de bypass gastric, care oferă rezultate mai bune cu mult mai puține complicații decât procedurile anterioare.

Chirurgie de pierdere în greutate: bandă versus bypass

Cel mai simplu tip de intervenție chirurgicală de slăbire, banda gastrică, implică plasarea unei benzi în jurul părții superioare a stomacului, care creează o pungă mică. Operația restricționează cantitatea de alimente care poate fi digerată, făcând oamenii să se simtă sătui cu porții mult mai mici.

În a doua și mai complicată procedură, operația de bypass gastric, chirurgul creează o pungă mică din stomac și conectează direct punga de intestinul gros. În cele mai multe cazuri, o parte a intestinului gros este, de asemenea, îndepărtată. Deoarece o porțiune mare a tractului digestiv care absoarbe în mod normal alimentele este ocolită, pacienții absorb mai puține calorii din alimentele pe care le consumă.

Pentru bărbați, cântărirea riscurilor și beneficiilor acestor două tipuri de intervenții chirurgicale de slăbire este deosebit de spinoasă. "Bărbații în general întâmpină mai multe complicații de la chirurgia bariatrică decât femeile," Livingston explică, "probabil în parte pentru că poartă mai multă grăsime abdominală decât femeile, așa că operația este mai dificil de efectuat. "Dar și bărbații suferă mai multe complicații ca urmare a obezității decât femeile, așa că vor beneficia mai mult de pierderea în greutate."

A continuat

Banda gastrica este cea mai sigura dintre cele doua interventii chirurgicale de slabire. Operația este de obicei efectuată ca "chirurgie la buric," efectuat printr-o mică deschidere în abdomen, o procedură numită chirurgie laparoscopică. Din păcate, pentru pacienții cu obezitate severă rezultatele sunt adesea dezamăgitoare. "După bandajul gastric, pierderea în greutate este de obicei lentă și mulți pacienți ajung să piardă doar un procent relativ mic din greutatea corporală," explică Livingston. Deoarece punga care se formează prin introducerea benzii se poate extinde dacă oamenii mănâncă prea multă mâncare, unii pacienți ajung să-și recapete greutatea pe care au pierdut-o.

Operația de bypass gastric, pe de altă parte, este mai complicată și prezintă mai multe riscuri, inclusiv infecții, cheaguri de sânge și scurgeri acolo unde stomacul și intestinul sunt conectate chirurgical. Deoarece intervenția chirurgicală interferează cu absorbția, în special a calciului și a fierului, există și un risc pe viață de anemie și alte deficiențe nutriționale.

Dar operația de bypass este mult mai eficientă decât bandajul. Studiile arată că pacienții obezi se pot aștepta să piardă până la 2/3 din greutatea lor corporală. Pierderea în greutate are loc de obicei rapid. Și pacienții cu bypass gastric sunt mult mai probabil decât cei cărora li se administrează benzi gastrice să mențină greutatea.

Problemele medicale legate de obezitate dispar, de asemenea, cu o viteză surprinzătoare. "La pacienții cu diabet zaharat, semnele de diabet se rezolvă adesea imediat după intervenție chirurgicală," spune Livingston. Hipertensiunea arterială și colesterolul crescut se îmbunătățesc dramatic. Durerea de șold și genunchi este ameliorată dramatic pe măsură ce greutatea este redusă. Apneea în somn, un alt risc serios pentru sănătate asociat cu obezitatea, se rezolvă, de asemenea, pe măsură ce pacienții pierd grăsimea din jurul gâtului, spune Livingston.

Un studiu din 2007 efectuat de medici de la St. Elizabeth Health Center și Northeastern Ohio Universities College of Medicine îl confirmă. Cercetătorii au urmărit 400 de pacienți care au suferit o intervenție chirurgicală de bypass gastric. Hipertensiunea arterială, colesterolul, diabetul, apneea în somn, astmul și boala de reflux s-au îmbunătățit sau s-au rezolvat complet la 80% până la 100% dintre acești pacienți după o medie de un an. Artrita, durerile de spate și articulații și depresia s-au îmbunătățit de asemenea, deși nu la fel de dramatic.

Alegerea unei intervenții chirurgicale de slăbire

Se estimează că 5% din populația adultă din SUA este sever obeză, cu un IMC peste 40. Mult mai mult decât atât sunt obezi sau supraponderali sever și suferă de factori de risc asociați cu excesul de greutate corporală. Mulți ar putea beneficia de operația bariatrică.

A continuat

Cu toate acestea, în ciuda numărului tot mai mare de persoane care apelează la operații de slăbire, doar un procent foarte mic dintre americanii periculos de supraponderali optează pentru operații – mai puțin de 1%, potrivit sondajelor recente.

Asta nu ar trebui să fie surprinzător. Decizia de a lega sau îndepărta complet o mare parte a stomacului și a intestinelor superioare nu este una ușoară. După operație, pacienții trebuie să ia pentru tot restul vieții suplimente de vitamine și minerale special formulate pentru a preveni malnutriția. Operația de bypass gastric poate provoca, de asemenea, o afecțiune numită "dumping," atunci când alimentele, în special cele cu zahăr, trec prea repede prin sistem. Provoacă simptome precum greață, balonare, dureri abdominale, slăbiciune, transpirație și diaree. După operație, pacienții trebuie să aibă grijă să mănânce porții foarte mici și să mestece cu grijă.

Și există întotdeauna riscul de complicații. Un studiu din 2005 a constatat că rata spitalizărilor pentru pacienții obezi aproape sa triplat în anul după operația de bypass gastric.

Beneficiile operației de slăbire

În ciuda acestor riscuri, spun experții, dovezile sugerează că procedurile devin mai sigure și mai eficiente. "În timp ce numărul procedurilor de chirurgie bariatrică a crescut de aproape zece ori [din 1998 până în 2003], durata șederii și complicațiile au scăzut, iar mortalitatea pacienților internați a rămas stabilă," scrie Bruce M. Wolfe, MD, și John M. Morton, MD, MPH, într-un editorial recent din Jurnalul Asociației Medicale Americane. Mortalitatea se situează între 0,1% și 0,2%, o cifră remarcabil de scăzută pentru orice procedură chirurgicală complicată, spune Livingston.

Pentru Garrick Pedersen, riscurile au meritat asumat, chiar și după ce prima sa încercare a greșit periculos. "Sincer, eu simt Grozav. Am mai multă energie. Nu mă dor șoldurile și genunchii așa cum au făcut-o. Diabetul a dispărut," el spune. "Pot să merg și chiar să mă antrenez la sală mult mai mult decât înainte."

Dacă mănâncă prea mult sau prea repede, Pedersen se poate simți destul de inconfortabil pentru o perioadă. Dar, spune el, după ani de zile în care a continuat și a oprit diete și planuri de exerciții fizice, a slăbit și a revenit, forum suganorm acesta este un preț mic de plătit pentru a putea să se uite în oglindă și să-i placă ceea ce vede.