Ce să știți despre ginseng și diabet de tip 2

Ce să știți despre ginseng și diabet de tip 2

Ce să știți despre ginseng și diabet de tip 2

Ginseng este o plantă care poate avea unele proprietăți medicinale. Diabetul este o afecțiune care afectează capacitatea organismului de a prelucra glicemia. Mai multe cercetări sunt necesare, dar unele dovezi sugerează că Ginseng poate oferi o opțiune de tratament adjuvant relativ sigură, ieftină, pentru diabet și complicații potențiale ale acesteia.

Oamenii au folosit Ginseng medicamentos de mii de ani, în special în culturile asiatice.

Dovezi în creștere indică faptul că planta poate avea efecte antidiabetice, cum ar fi îmbunătățirea toleranței la glucoză și a rezistenței la insulină, ceea ce poate fi benefic pentru gestionarea și tratarea diabetului de tip 2.

În acest articol, noi, noi, noi, noi Discutați despre modul în care Ginseng poate ajuta cu diabetul, cum să -l utilizați și ce riscuri potențiale îl poartă.

cum ar putea ajuta

Ginseng conține o componentă farmacologică naturală pe care experții o numesc Panaxosides sau Ginsenozide .

Există peste 150 de tipuri de ginsenozide, pe care oamenii le pot extrage de obicei din rădăcinile plantei, dar care sunt prezente și în frunze sau fructe de pădure.

Ginsenozide ar putea fi capabile să stabilizați insulina și hormonul glucagon pentru a menține nivelurile de gluco SE. Ca atare, poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea sau întârzierea complicațiilor potențiale ale diabetului.

Ginseng ar putea ajuta la gestionarea diabetului în mai multe moduri diferite. Acestea pot include:

 • Reglarea secreției de insulină: Ginsenozidele pot ajuta pancreasul să moduleze cât de multă insulină secretă, pentru a obține un control glicemic mai bun și pentru a ajuta o persoană să -și gestioneze nivelul de zahăr din sânge.
 • Reglarea absorbției glucozei: acești compuși pot ajuta organismul să transporte în mod corespunzător glucoza în celule, împiedicându -l să se construiască în sânge. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, oamenii să își păstreze glicemia în intervale optime.
 • Reducerea inflamației: ginsenozidele pot scădea rezistența la insulină, care este o sursă de inflamație. Reducerea inflamației poate ajuta la gestionarea afecțiunilor legate de inflamație, cum ar fi diabetul, și să prevină complicațiile.
 • Scăderea efectelor radicalilor liberi: diabetul necontrolat poate duce la o producție excesivă de radicali liberi, care pot deteriora celulele și poate duce la complicații. Cu proprietățile sale antioxidante, Ginseng poate reduce efectele radicalilor liberi.

Definiții

Ginseng se referă la numeroasele soiuri diferite ale unei plante scurte, cu creștere lentă, cu cărnos Rădăcinile care pot oferi beneficii pentru sănătate.

Majoritatea cercetărilor privind ginseng se referă de obicei la variantele asiatice (Panax Ginseng) sau la American (P. Quinquefolius).

Diabetul descrie un grup de cronică Condiții metabolice care interferează cu capacitatea organismului de a produce sau de a răspunde la insulina hormonală. Acest lucru duce de obicei la niveluri ridicate de glicemie, ceea ce poate duce la complicații grave de sănătate în timp.

Cele mai frecvente tipuri de afecțiune includ:

 • Diabetul de tip 1
 • Diabet de tip 2
 • Diabetul gestațional

Diabetul de tip 2 este cel mai frecvent tip, reprezentând aproximativ 90-95% din cazurile de diabet în cadrul cazurilor de diabet în Statele Unite.

Se întâmplă atunci când o persoană dezvoltă rezistență la insulină, ceea ce înseamnă că celulele persoanei nu sunt în măsură să răspundă eficient la insulină. Pe măsură ce nivelul zahărului din sânge crește, persoana poate avea prediabet, înainte de a dezvolta diabet de tip 2.

Fără un tratament adecvat, nivelul ridicat de zahăr din sânge cronic poate duce la complicații grave de sănătate care pot afecta întregul corp.

Cu toate acestea, în anumite condiții, este posibil ca un individ să inverseze diabetul de tip 2, făcând anumite schimbări de stil de viață, cum ar fi consumul unei diete echilibrate și obținerea de exerciții fizice regulate.

Alte beneficii de ginseng

Oamenii au folosit Ginseng de mii de ani pentru a ajuta cu o varietate de condiții. Cu toate acestea, mai multe cercetări sunt încă necesare pentru a concluziona dacă Ginseng este benefic.

În prezent, nu există dovezi concludente care să susțină eficacitatea acesteia. În plus, multe produse din ginseng pot varia în funcție de calitate și beneficii potențiale pentru sănătate. Ca atare, o persoană ar trebui să citească cu atenție etichetele produselor, deoarece unele produse pot conține cantități neglijabile de ginseng.

Ginseng poate beneficia, de asemenea, de următoarele:

 • Disfuncție erectilă: unele Dovezile sugerează că ginsengul poate fi un îmbunătățitor sexual natural, ajută la îmbunătățirea factorilor de risc cardiovascular și să ajute la relaxarea mușchilor necesari pentru erecție.
 • Îmbătrânire: autorii unei recenzii din 2017 notează că, datorită proprietăților sale antioxidante, Ginseng poate Reduceți efectele îmbătrânirii.
 • Funcția cognitivă: Conform unor cercetări, Ginseng poate promova procesele de cogniție și gândire și ar putea ajuta la tratamentul afecțiunilor neurologice, cum ar fi cardio active boala Alzheimer. Mai mult, concluziile unui mic studiu preliminar din 2016 sugerează că ginseng poate ajuta la îmbunătățirea funcției lobului frontal.
 • Condiții de sănătate mintală: Stresul poate contribui la dezvoltarea condițiilor de sănătate mintală, cum ar fi depresia. Cercetările modelului animal indică faptul că ginseng poate ajuta la ameliorarea stresului.

riscuri

Mai multe cercetări sunt necesare pentru a determina siguranța ginsengului. S-ar părea să fie în siguranță atunci când este utilizat pe termen scurt, atât pe cale orală, cât și topic.

Cu toate acestea, rămân întrebări cu privire la siguranța utilizării pe termen lung, iar unii experți nu pot recomanda ginseng pentru copii, sugari sau Persoanele însărcinate și care alăptează.

Efectele secundare posibile ale ginsengului pot include:

 • Durerea mamară
 • Probleme menstruale
 • Probleme digestive
 • Pierderea apetitului
 • ritmul cardiac crescut

Datorită interacțiunilor sale potențiale cu sângele zahăr, persoanele cu diabet ar trebui să consulte un profesionist din domeniul sănătății înainte de a utiliza Ginseng.

Ginseng poate interacționa, de asemenea, cu anumite medicamente, cum ar fi:

 • Anticoagulante, cum ar fi Warfarin
 • blocanții de canale de calciu și alte medicamente pentru tensiunea arterială

Cum se utilizează

În mod obișnuit, produsele ginseng sunt disponibile ca suplimente orale sau formulări topice.

O persoană ar trebui să citească instrucțiunile despre ambalaje pentru orientări privind utilizarea . Acest lucru ar trebui să includă informații despre cât și cât de des ar trebui să folosească o persoană.

Înainte de a utiliza orice produse Ginseng, este recomandabil să consultați un medic pentru a se asigura că este sigur și potrivit pentru o persoană.

Alternative

Mai multe suplimente naturale pot avea, de asemenea, beneficii potențiale legate de diabetul de tip 2. Acestea includ:

 • Scorțișoară: unele cercetări, care se concentrează mai ales pe studii la animale și necesită studii umane la scară largă, indică faptul că scorțișoara ar putea ajuta la îmbunătățirea rezistenței la insulină și la reducerea glucozei în posturi la persoanele cu prediabet și tip de tip 2 Diabet.
 • Thistle de lapte: În timp ce sunt necesare cercetări suplimentare, oamenii de știință sugerează că acesta de lapte poate fi util în scăderea nivelului de glucoză la persoanele cu diabet. Cu toate acestea, poate duce la balonare, diaree și greață.
 • Ghimbir: Unele dovezi notează că ghimbirul ar putea scădea nivelul de glucoză și poate ajuta la reducerea rezistenței la insulină la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.
 • amar pepene: Un studiu din 2020 relatează că persoanele care au luat extract de pepene amar au redus nivelul glicemiei în post, în comparație cu participanții care au primit placebos.
 • Aloe Vera: Conform cercetării, Aloe Vera poate ajuta Odată cu scăderea nivelului de glicemie în post și creșterea nivelului de insulină.

Rezumat

Ginseng este o plantă medicinală care poate ajuta o persoană să gestioneze diabetul de tip 2. Planta conține componente active cunoscute sub numele de ginsenozide care pot stabiliza insulina și glucagonul pentru a ajuta la menținerea nivelului optim de glucoză din sânge.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă ginsengul este benefic. În plus, cercetătorii observă că calitatea și eficacitatea ginsengului pot varia.

Dacă o persoană are în vedere suplimentele de ginseng, ar trebui să caute mai întâi îndrumări de la un profesionist din domeniul sănătății.

 • Tip 2
 • Medicină complementară/Medicină alternativă

Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială