Ce face ca exteriorul piciorului tău să rănească?

Ce face ca exteriorul piciorului tău să rănească?

Ce face ca exteriorul piciorului tău să rănească?

includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

Durerea laterală a piciorului este durerea care se desfășoară de -a lungul părții exterioare a piciorului și a gleznei. Poate apărea înainte, în timpul sau după activități, cum ar fi mersul și alergarea. Durerea laterală a piciorului poate îngreuna oamenii să se deplaseze sau chiar să stea.

Durerea laterală a piciorului poate provoca o varietate de simptome, majoritatea depind de ce parte a piciorului este afectată.

Cele mai frecvente simptome includ:

 • Durere pe partea exterioară a gleznei
 • Instabilitatea piciorului
 • umflarea
 • tandrețe
 • Dificultate de mers pe jos
 • Susceptibilitatea la entorsele de gleznă
 • Dificultate de a sta pe picior

Ce sunt Cauzele?

Durerea laterală a piciorului poate avea multe cauze. Cele mai multe dintre ele provin din condiții care nu au fost tratate. Acestea ar putea include:

 • Inflamarea articulațiilor de gleznă și țesutul cicatricial
 • Prezența fisurilor foarte fine în oasele piciorului și în gleznă
 • Inflamarea tendonului
 • Nervii întinși, sfâșiați sau ciupiți (în special cei care trec prin gleznă)

următoarele condiții duc la dureri laterale ale piciorului:

gleznă SPRAIN

O entorsă de gleznă este o leziune a ligamentului în picior, fără dislocare sau o fractură. Aceasta este una dintre principalele cauze ale durerii laterale ale piciorului, cu 85 la sută din entorsele de gleznă ducând la dureri laterale ale piciorului.

sindrom cuboid

Sindromul cuboid este o dislocare parțială a uneia dintre Oasele laterale ale piciorului cunoscut sub numele de os cuboid. Această vătămare poate apărea din cauza tensiunii excesive sau a prea mare greutate pe os.

Acest sindrom apare de obicei atunci când o persoană face prea mult sport și activitate fizică, fără a permite vreun timp de recuperare între sesiunile de exercițiu. Uneori, purtarea de încălțăminte strânsă poate provoca, de asemenea, sindromul cuboid.

Sindromul cuboid este o cauză neobișnuită a durerii laterale ale piciorului care frecvent nu este diagnosticată. Poate provoca simptome pe termen lung, cum ar fi durerea, slăbiciunea și tandrețea.

bunionii

bunionii sunt un defect osos care face ca vârful mare al piciorului să se rotească spre interior și să indice spre ceilalți degetele de la picioare. În consecință, oamenii și -au pus cea mai mare parte a greutății corporale pe partea laterală a piciorului atunci când se plimbă sau stau în picioare, ceea ce provoacă durere.

bunionii pot fi cauzate de factori genetici sau încălțăminte slabă care stârnește degetele de la picioare. În cazuri severe, o intervenție chirurgicală poate fi necesară pentru a îndepărta bunionul și a realinia degetele de la picioare.

tendinita peroneală

Tendinita peroneală apare ca urmare a tensiunii repetitive a tendoanelor peronee. Aceste două tendoane se extind din partea din spate a vițelului, peste marginea exterioară a gleznei exterioare și se atașează în diferite puncte de pe partea laterală a piciorului.

Această condiție face ca tendoanele peroneale să se umfle sau să se inflameze , rezultând dureri pe partea laterală a piciorului și a călcâiului.

O persoană care rulează excesiv sau își plasează piciorul anormal poate dezvolta tendinită peronică. Poate apărea și după o entorsă de gleznă.

Fracturi https://produsrecenzie.top/reduslim/ de stres

Fracturile de stres sunt mici pauze într -unul dintre oasele exterioare ale piciorului (numite metatarsii), din cauza sportului repetitiv și a exercițiului fizic. Simptomele acestei leziuni pot fi ușoare inițial, dar treptat agravate.

Calusuri și porumb

porumb și calusuri se dezvoltă pe partea laterală a piciorului. Adesea se dezvoltă ca urmare a organismului care produce mai multe straturi de piele pentru a proteja piciorul de stresul și frecarea repetitivă. Deși calusurile sunt de obicei nedureroase, porumbii pot pătrunde mai adânc în piele și pot fi dureroase.

Artrita

Artrita este o boală care provoacă dureri laterale ale piciorului atunci când afectează articulația piciorului. Artrita reumatoidă este cel mai frecvent tip de artrită.

Coaliția tarsală

Coaliția tarsală este o afecțiune congenitală, ceea ce înseamnă că este prezentă la naștere. Coaliția tarsală are loc atunci când oasele tarsale de lângă partea din spate a piciorului nu se conectează corect. Această legătură neobișnuită între cele două oase duce adesea la rigiditate și durere la picior.

coaliția tarsal este o afecțiune rară. Potrivit Academiei Americane de Chirurgi Ortopedici, aproximativ 1 din 100 de persoane au afecțiunea .

Relieful imediat

În odihnă și ridicarea piciorului poate ajuta la ameliorarea durerilor de picior.

O persoană poate ameliora durerea laterală ușoară destul de repede, urmând orez Metodă:

 • odihnește piciorul
 • Închipuiți piciorul pentru perioade regulate de 20 de minute fiecare
 • Comprimați piciorul cu un bandaj elastic
 • Ridicați piciorul deasupra nivelului inimii

Există o selecție de bandaje elastice disponibile pentru achiziție online.

Medicament

pentru cazuri ușoare de dureri laterale ale piciorului, o persoană se poate odihni și folosește medicamente fără vânzare pentru a reduce umflarea și a ameliora durerea. În cazuri mai severe, un medic poate prescrie medicamente antiinflamatorii.

Terapie fizică

Dacă medicamentele nu funcționează, terapia fizică poate fi necesară. Acest tip de terapie își propune să relaxeze mușchii, să îmbunătățească fluxul de sânge și să ajute piciorul să se vindece corect. De asemenea, medicul poate recomanda stabilizatori pentru a sprijini și proteja glezna.

tratamente alternative

În caz de vătămare a țesuturilor mai moi ale gleznei și ale piciorului, un medic poate recomanda steroizi.

În caz de vătămare a osului, medicul poate sfătui imobilizarea piciorului.

Alte tratamente care pot fi utilizate alături de medicamente includ stimularea electrică, terapia cu laser sau ușoară sau o intervenție chirurgicală în cazuri rare și severe.

Diagnostic

Pentru a diagnostica dureri laterale ale piciorului, medicul va efectua probabil o examinare fizică a piciorului. Medicul va verifica mobilitatea și stabilitatea piciorului. Medicul va căuta, de asemenea, zone umflate, deformări ale piciorului sau leziuni și simptome ale durerii.

Medicul poate recomanda, de asemenea, examene de diagnostic pentru a ajuta la determinarea cauzei durerii la picior. Acestea pot include o scanare cu raze X sau o rezonanță magnetică (RMN). timp dacă nu este tratat. În cele mai severe cazuri, oamenii pot suferi durere atunci când își mișcă piciorul sau stau în picioare.

În cazurile în care un nerv ciupit provoacă dureri laterale ale piciorului, o persoană poate pierde o parte sau toată sensibilitatea la piciorul lor .

O persoană poate preveni durerea laterală a piciorului cu măsuri de precauție de bază, cum ar fi odihna. Purtarea încălțămintei care au un suport pentru arcul piciorului poate ajuta, de asemenea, atunci când mergeți, alergați, jogging sau ciclism.

 • Dureri de corp
 • Oase/Ortopedie
 • Durere/Anestezice
 • Medicină sportivă/fitness

Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială